6 oktober 2018 – Pröttelpot uit Zuid-Irak

In het parochiehuis te Bussloo hebben de gasten zich te goed kunnen doen aan een Irakese/Arabische maaltijd. Het is al een traditie geworden, dat in oktober Rita en haar man Naïm de Pröttelpot verzorgen. Zij scheppen er een genoegen in om elke keer toch weer een ander buffet te serveren. Ook nu weer zijn zij daar prima in geslaagd. Zij hebben een jonge man in Irak onder hun hoede genomen. Hij wordt door hen geholpen om te studeren. Landgenoten helpen landgenoten. Dus de opbrengst van deze Pröttelpot wordt daaraan besteed. Het eerste studiegeld is al bij elkaar gespaard, maar er moeten nog boeken besteld worden.
Het komt zeker goed : “Wij danken God”, is de overtuigende uitspraak van deze katholieke c.q. christelijke  Irakezen. Het is van grote waarde voor Rita en Naïm om een studiekans te generen voor een jonge intelligente Irakees. Wie weet wat hij in de toekomst voor Irak kan betekenen. Zij hebben het land moeten ontvluchten, maar zo dragen zij hun steentje bij. Want hoe je het ook wendt of keert: het blijft je vaderland.

Eén reactie

  1. Lieve Rita en Naïm, het is bijna onmogelijk, maar jullie hebben jezelf overtroffen met deze heerlijke maaltijd. Wat zagen de gerechten er voortreffelijk uit en wat smaakte het heerlijk! Knap dat jullie dit samen doen voor zoveel mensen! We hebben ervan genoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.