Pröttelpot op Drie Koningen – 6 januari 2018

Drie Koningen… Pröttelpot op 6 januari
Op deze eerste Pröttelpot van 2018 kregen de gasten een FEESTMAAL voorgeschoteld! Een echt verrassingsmenu, nog niet eerder vertoond. En natuurlijk kwam op Drie Koningen de maaltijd uit het Oosten.

Veel gasten wisten de weg naar het Parochiehuis in Bussloo weer te vinden. Het maximum aantal eters was al snel bereikt, zelfs moesten er een aantal mensen teleur gesteld worden, want het was vol.

Toyfa had een geweldige maaltijd gekookt, zoals die in Azerbeidjan met nieuwjaar wordt geserveerd. Heel bijzonder waren de gevulde kippen, die per tafel aangesneden en verdeeld werden. Een heerlijk gerecht, waarvoor zij veel complimenten in ontvangst kon nemen. Vooraf werd er een klein hapje gegeten, gevolgd door een goed gevulde wintersoep (met kip en groenten).

         

Het hoofdgerecht bestond naast de gevulde kip o.a. uit salades, plov (spreek uit: plau, dit is rijst met safraan, wortel en rozijnen), een runderstoofvleesschotel met zuidvruchten, köfta en een hartige laagjestaart met groenten en kip. Kortom, het was een genot voor het oog en de smaakpapillen.

Het nagerecht bestond uit gestoofde peertjes, die door kurkuma goudgeel gekleurd waren en gezoet met poedersuiker en kaneel.

Tot slot werd er bij de koffie en thee nog een koekje van amandelmeel gepresenteerd. Een fantastisch begin van het nieuwe jaar, volgens een Oosterse traditie. Dat belooft nog veel goeds voor de rest van 2018!

De fooienpot werd door de gasten goed bedeeld; van de royale fooi kon Toyfa geld voor haar kleinkind in Azerbeidjan overmaken voor fysiotherapie voor de jongen, die een gipscorset moet dragen. Fantastisch toch?!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.