3 november – Indonesische Pröttelpot

De Pröttelpot op zaterdag 3 november stond geheel in het teken van Sulawesi.
Leni, de kok van deze maaltijd komt uit Indonesië en mist helaas ook collega’s en vrienden. Haar hart is bij haar thuisland, maar wat kan zij doen? Juist!!!…. de Pröttelpot gaf haar een kans om voor het eiland geld bij elkaar te koken, wat daar nu hard en hard nodig is.
En het idee om dan nu eerst Indonesisch te koken is als een lopend vuurtje rondgegaan en snel waren alle stoelen besproken.
De gasten hebben heerlijk gegeten van de Indonesische gerechten. Het zag er niet alleen heerlijk uit, maar het smaakte ook nog eens fantastisch.
Leni vertelde over hetgeen haar familie en kennissen is overkomen als gevolg van de tsunami.
Het project van Leni werd door de gasten royaal gesponsord. En het mooie is dat het hele bedrag rechtstreeks wordt overgemaakt naar de rekening van een pastoor in Sulawesi, die Leni persoonlijk kent. Zo kan er meteen goed werk gedaan worden ter plekke.

Eén reactie

  1. Wat hebben we weer genoten van de ongedwongen samenwerking…..het is heel veel werk maar de beloning is er een kwadraat van ….LenI kookte voor het eerst voor de pröttelpot, en dat zou je niet zeggen .Hèt was heerlijk….zoveel ingrediënten. ….
    We hopen dat alle gasten genoten hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.