7 december – laatste Pröttelpot 2019

De laatste Pröttelpot van 2019 werd verzorgd door Sabina. De vaste Pröttelpotbezoekers hadden haar al gezien in de rol van serveerster en afwashulp in het Parochiehuis. Maar op zaterdag 7 december presenteerde Sabina zich als een kok van formaat. Zij heeft samen met haar man en haar twee kinderen asiel gekregen en woont nu tijdelijk in Apeldoorn in een opvangcentrum. Eindelijk vrij!!! En misschien zelfs met een toekomst hier in Nederland.
Om zoveel mogelijk haar verleden achter zich te laten en aan haar nieuwe toekomst te werken wil zij contact maken met de mensen in Nederland. Zij oefent de taal en leert elke maandag bij de praatgroep ook nieuwe mensen kennen. Zij trakteerde haar gasten van de Pröttelpot op een heerlijke maaltijd uit Azerbeidzjan, met een vleugje Siberische invloed.  En het moet gezegd: de gerechten smaakten overheerlijk en zagen er ook nog eens als ware kunstwerkjes uit. Drie dagen heeft zij besteed aan de voorbereiding en het koken. Petje af voor deze kok!

Sabina gaat de ontvangen fooi besteden voor de behandeling van haar oudste zoon van 12 jaar, die een gecompliceerde afwijking aan zijn ruggenwervel heeft. De komende tijd moet duidelijk worden of dit operabel is. Wij hopen het allerbeste voor de jongen en zijn ouders!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.